Kerho Kerhon Facebook Mennyttä MAOL

Toimintavuosi 2011 – 2012

Tutustuminen Itä-Suomen yliopiston toksikologian opetukseen ja tutkimukseen Kuopion kampuksella keskiviikkona 2.5.2012 kello 16.15-18.30 yhdessä BMOL Pohjois-Savon ja LAL:n Pohjois-Savon jaoston kanssa. Professori Markku Pasasen ja tutkija Risto Juvosen kanssa keskustelimme modernista toksikologiasta ja sen asemasta yhteiskunnassa sekä toksikologian opetuksesta ja tutkimuksesta Itä-Suomen yliopistossa. Lopuksi tutustuimme yksikön tiloihin.

Tutustuminen sairaalafysiikoiden kanssa syöpäkeskuksen uuteen Cyber Knife –hoitolaitteeseen ja Kuvantamiskeskuksen PET/TT-kameraan Kuopion yliopistollisessa sairaalassa 23.4.2012.

MAOL-koulutuspäivät ja kevätliittokokous Tampereella 21.4.2012.

Tutustuminen Itä-Suomen yliopiston LUMA-keskukseen sekä fysiikan ja matematiikan, kemian ja tietojenkäsittelytieteen laitoksiin Joensuussa 31.3.2012. Ohjelmaan kuului myös tieteenalakohtaisia asiantuntijaluentoja. Illalla kävimme Joensuun teatterin The Sound of Music-musikaalissa.

Ydinasiaa-koulutus 17.1.2012 säteilyn ja ydinsähkön uusista verkko-opetusmateriaaleista yhteistyössä Taloudellisen tiedotustoimiston kanssa Best Western Hotelli Savoniassa.

Kemian demokoulutus Siilinjärven lukiolla 31.10.2011, kouluttajana Kalle Lehtiniemi. Aiheena oli tietotekniikan hyödyntäminen kemian opetuksessa: älytaulu, videoleikkeet, animaatiot ja sovelmat kemian mallintamisessa ja havainnollistamisessa, Hot Potatoes-oppimisaihiot, sähköiset jaksolliset järjestelmät, tietokonemittaukset, molekyylimallinnus, orgaanisten yhdisteiden nimeämisen harjoittelu sekä kurssiarviointi.

MAOL-syyspäivät 7. – 9.10.2011.

MAOL-Kuopio ry:n vuosikokous oli torstaina 6.10.2011 klo 17.30 alkaen Kuopion opettajat - KOAY:n toimistolla. Katso arkistosta pöytäkirja sekä muu vuosikokousmateriaali. Kokouksen jälkeen MAOL:n toiminnanjohtaja Juha Sola kertoi MAOL:n ajankohtaisista asioista, esitteli MFKA:n tuotteita ja maistatti Uuden Maailman punaviinejä.

MAOL-Kuopio ry, MAOL Ylä-Savon kerho ry ja Matematiikan keidashanke (Kiuruveden lukio ja Siilinjärven lukio) järjestivät laskinkoulutuksen tiistaina 27.9.2011 kello 17–20 Siilinjärven lukiolla. Kouluttajana oli Markku Parkkonen Laskentaväline Oy:stä. Koulutuksessa tutustuttiin symboliseen TI Nspire CX CAS-laskimeen ja pohdittiin symbolisen laskennan vaikutusta matemaattisten aineiden opetukseen.

Tutustuimme yhdessä terveystiedon sekä biologian opettajien kanssa kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikköön Itä-Suomen yliopistossa keskiviikkona 14.9.2011. Professori Hannu Mykkänen esitteli yksikön koulutusta ja tutkimusta. Laajalla väestötutkimuksella ”D-vitamiinin merkitys sydäntautien ja syöpien ehkäisyssä (Finnish vitamin D Trial - FIND)” hankitaan tietoa uusien ravitsemussuositusten tueksi.

MAOL-Kuopio ry 11.12.2016